Toanca C. Ionut

jurnal despre ce e si ce nu e

Mi-am mancat 5 (cinci) minute din viata cu o proasta...

Ca sa vedeti....
 Azi de dimineata am pornit la lucru la ora 06:45. Iau tramvaiul 6 ce ma duce din Maria in Traian, aici cobor, intru  intr-un magazin din staite pentru a-mi lua o sticla de apa si ceva dulce de-ale gurii. Cum intru, in partea stanga se afla stivuite mai multe baxuri de apa Borsec, Tusnad , pana la baxuri de bere la peturi de 2 L. Ma uit in stanga si-n dreapta pe rafturi si prin frigiderele ce se afla in coltul opus al incaperii si nu-mi "lovesc" ochii de nici o sticla/pet de apa minerala. Sigurele peturi erau ambalate in aceste baxuri. Ma apropii de dansele si desfac un bax de apa minerala Tusnad, delicat si fara a deranja pe nimeni din preajma reusesc sa scot un pet de 2L cu care ma indrept spre o casa sa o platesc unde, crestineste ma pun la coada nou formata. Aici, fata de la casa , imi spune ca trebuie sa platesc "in spate". Ma iau fain frumos si ma duc "in spate" , adica la  alta tejgea din fundul salii. Aici intalnesc o domana pe la 50-55 de ani mica cu ochelari, la care-i dau buna ziua, insa fara nici un raspuns. In fine nu ma deranjeaza . Ii arat petul si ii intind 50 RON. Nu are sa mi-i schimbe. Merge cu ei la colega-sa, ii schimba si se intoarce spre tejgeaua, eu fiind dupa ea. In drum vede baxul desfacut....se apropie de el si-s deschide gura,cu o falca-n cer si una-n pamant ridicand vehement tonul. :
"-De ce desface toata lumea baxurile astea? Nu-i inteleg pe oamenii astia.... De ce-s lenesi si nu vin la mine sa ma intrebe?  Ei nu stiu ca nu se desfac baxurile ? Ce e in capul lor? Cata nesimtire, sunt niste nesimtiti !!!".
  La acestea auzite de urechiusa mea incepe un tir de replici :
"-D-na draga, daca imi spuneati si mie ca aveti d-voastra apa, veneam sa va iau. M-ati vazut ca desfac. De ce n-ati zis nimic?
- De ce ai desfacut baxuul ? De ce nu ai venit la mine sa ei ?
- D-na, eu nu am de unde sa stiu ca nu se desface baxul , una la mana, iar doi la mana , daca tot ati mai avut asemenea probleme si va deranjeaza lucrul acesta, de ce nu spuneti cand vedeti persoane ca fac asa ceva? Puneti un afis, o pancarta si scrieti ca NU E VOIE SA ATINGETI MARFA ! Nu sa ma luati pe mine cu asemenea intrebari daca d-vouastra nu ati spus nimic inainte, eu de unde sa visez asa ceva ?
- Dar nu aveati ce sa desfaceti marfa, si nu am zis de dumneata !
- Cum nu ati zis de mine? Ma faceti tampit? ...", la care sangele imi zboara :
"- Doamna, asa se vorbeste cu clientii ? Cum va permiteti sa vorbiti asa si sa va legati de mine?
- Uite asa ! Ce vrei domnule? Da asa se vorbeste, nu-mi spuneti mie cum sa vorbesc...
- Doamna , si eu am lucrat cu oamenii si credeti-ma ca stiu cum e sa lucrezi si-n comert dar nu asa trebuie sa vorbiti, sa ridicati tonul la ei. Trebuie sa fiti mai deschisa, sa zambiti, ca nu v-am dat in cap si nici nu v-am injurat! V-am atras atentia asa cum mi-ati astras-o si mie de altfel ! ." La care ia cu scarba si cu mult tupeu in vane ma intreaba:"
- Ce-ti mai trebuie ? ", cu mult bun simt ii raspuns:"

- Doama draga,   revizuiti-va comportamentul si vocabularul in primul rand,  pentru ca eu nu v-am jignit ! Cine va credeti sa-mi spuneti asa ceva ? Drept cine ma luati a fii? Aveti mare grija cu vocabularul d-voastra."Cu acestea spuse ma iau si ma indrept spre usa, la nici doi pasi o aud iar zicand:
" -Sa nu te mai prind pe aici !". Ma intorc si-m ies din pene:
- Poftim? Ce ati spus ?
- Eu ...? Nimic .
- Cum adica nimic, ma faci surd, prost ?
- Du-te domnule  de aici..
- Doamna, ai chef de scandal ? Vreti sa vin un OPCul peste dumneavoastra? Masurati-va cuvintele doamna! Dumneata esti intreaga la minte? Te auzi ce vorbesti? Iti dai seama ce vorbesti sau numai scoateti cuvinte pe gura ?", la care o aud bombanind in fundul salii:
 "- Da, da, cum sa nu....Iesi Dracului o data afara !". Auzind-o spunand asemena lucruri, imi dat seama pana la urma caci, cu prostul nu ma pun ca are mintea odihnita, si ma intorc, lasand-o in contiunarea sa bombaneasca in spate. O iau spre usa si iesit sunt pe ea.
 Asa mi-am mancat 5 (cinci) minute din viata cu o proasta intarziind si la srvici din cauza ei . Macar din tot taraboiul asta m-am ales cu-n lucru, stiu si repet cu prostul nu te pune ca are mintea odihnita ;)
Powered By Blogger